sisindiran; wawangsalan, paparikan

 Sisindiran;

Tatangga hajat nyunatan

Sarerea milu suka

Diajar ulah bengbatan

Bisi kaduhung jagana

Wawangsalan;

Teu benang di hurang sawah

Teu beunang di pikameumeut

(wangsalna : simeut )

teu beunang di supa dulang

Teu beunang dibebenjokeun

( wangsalna : kejo )

 

 Teu beunang ditiwu leuweung

 Teu beunang dipika sono

 ( wangsalna : kaso )

 Paparikan;

Pucung tiwuakar bangban

Amis mata di susukan

Mun rek milu geuwat dangdan

Cimata geura susutan

 ka kulah nyair kapiting

Ngocok lobak bobodasna

Ulah sok liar ti peuting

Osok loba gogodana

 

Kebon paré dicaian
siwah niat jalir jangji = sawah

Kembang bodas buah bunder
ngaheruk nya pipikiran = jeruk

Kendang gedé pakauman
dagdigdug rasaning ati = bedug

Kertas kabur kaanginan
kumalayang pipikiran = langlayangan

Poé Saptu poé Kemis
salasa ngala kalapa
Saha itu muril kumis
tetela bapa kepala sakola

Cikur jangkung jahé konéng
lampuyang pamura beuteung
Rarasaan jangkung konéng
puguh mah bureuteu hideung

Nanggap wayang diheulakeun
bodorna Cépot jeung Garéng
Murid nu rajin ngapalkeun
moal meunang peunteun goreng

Ka Sumedang rek ngadon ngelas                                                                               resep muru numpak kuda                                                                                                      Nu gandang asup ka kelas                                                                                                       nu kasep guru Basa Sunda

                                   - Team Kamayu -

 

Tinggalkan Balasan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

MEMBACA, MENGANALISIS, MENULIS, TERBITKAN

Ikuti

Get every new post delivered to your Inbox.

Bergabunglah dengan 121 pengikut lainnya.

%d bloggers like this: